Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ

Sluit je aan bij het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ

Dankzij een goede samenwerking en de inzet van verschillende partijen, kondigen we nu met trots het nieuwe Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ Friesland aan. Een netwerk bedoeld voor alle POH-GGZ in Friesland. Of je nu in dienst bent van een huisarts, van GGZ Friesland of als zzp’er werkt. Het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ wordt warm aanbevolen door GGZ Friesland en de Friese Huisartsen Vereniging (FHV).

Doel en opzet

Binnen het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ werken leden gezamenlijk aan kennisdeling, uitwisseling van visie en invulling van het vakgebied. Dat komt de eenduidigheid in functie en kwaliteit van dienstverlening binnen onze provincie ten goede, evenals de binding onderling. Doktersdiensten, onderdeel van Dokterszorg Friesland, faciliteert en ondersteunt het netwerk. Daarmee zijn de organisatorische, financiële en facilitaire zaken professioneel geborgd. De leden stellen in gezamenlijkheid de inhoudelijke invulling het Kwaliteitsnetwerk vast.

Deelname aan het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ is niet verplicht. Door je aan te sluiten voldoe je in de meeste gevallen aan de voorwaarden voor het verplichte landelijke Kwaliteitsregister POH-GGZ dat in de maak is. Je bent vrij om een keuze te maken uit de verschillende activiteiten, die we in abonnementsvorm aanbieden.

Activiteiten Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ
 1. Communicatieplatform binnen HA web
  Een centrale plek voor kennisuitwisseling, vragen stellen, documentbeheer en contact met de coördinator
 2.  Vakgerichte scholing
  Jaarlijkse scholingsagenda verzorgd door Doktersacademie Friesland
 3. Provinciale bijeenkomsten
  Met aansprekende gastsprekers en interactieve sessies over actuele (kwaliteits-)thema’s
 4. Intervisie
  Minimaal 15 uur aan de hand van een vastgestelde intervisiesystematiek
 
Online bijeenkomst 6 oktober 2021

Op woensdag 6 oktober van 9.00 tot 11.00 uur vindt de eerste bijeenkomst van het Kwaliteitsnetwerk POH-GZ plaats. Hierin vertellen we meer over het netwerk en het aanbod aan scholingen. We gaan met deelnemers in gesprek over de wensen en interessegebieden als het gaat om scholingen. Daarnaast komt gastspreker Christiane Brouns van Doktersacademie Friesland meer vertellen over de scholing over ernstige psychiatrische aandoeningen. Deze scholingen is onderdeel van project EPA dat als doel heeft om de zorg rondom patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen beter vorm te geven. Project EPA is tot stand gekomen in samenwerking met de Friese Huisartsen Vereniging, GGZ Friesland en het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ.

De bijeenkomst is voor alle POH-GGZ in Friesland (dus leden en niet-leden van het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ). Aanmelden voor de online bijeenkomst is niet nodig. De bijeenkomst vindt via Zoom plaats. Je kunt inloggen met onderstaande gegevens:

https://us02web.zoom.us/j/86514083900?pwd=c3FySTl3eEFvYTBpSDFPSkpFczB3UT09

Meeting ID: 865 1408 3900
Passcode: 022112

Achtergrondinformatie

In de Notitie over het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ Noord-Nederland lees je meer over de achtergrond, doelstellingen en invulling van het netwerk. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar coordinatorpohggz@doktersdiensten.nl