Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ

Sluit je aan bij het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ

Dankzij een goede samenwerking en de inzet van verschillende partijen, kondigen we nu met trots het nieuwe Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ Friesland aan. Een netwerk bedoeld voor alle POH-GGZ in Friesland. Of je nu in dienst bent van een huisarts, van GGZ Friesland of als zzp’er werkt. Het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ wordt warm aanbevolen door GGZ Friesland en de Friese Huisartsen Vereniging (FHV).

Doel en opzet

Binnen het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ werken leden gezamenlijk aan kennisdeling, uitwisseling van visie en invulling van het vakgebied. Dat komt de eenduidigheid in functie en kwaliteit van dienstverlening binnen onze provincie ten goede, evenals de binding onderling. Doktersdiensten, onderdeel van Dokterszorg Friesland, faciliteert en ondersteunt het netwerk Friesland faciliteert en ondersteunt het netwerk. Daarmee zijn de organisatorische, financiële en facilitaire zaken professioneel geborgd. De leden stellen in gezamenlijkheid de inhoudelijke invulling het Kwaliteitsnetwerk vast.

Deelname aan het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ is niet verplicht. Door je aan te sluiten voldoe je in de meeste gevallen aan de voorwaarden voor het verplichte landelijke Kwaliteitsregister POH-GGZ dat in de maak is. Je bent vrij om een keuze te maken uit de verschillende activiteiten, die we in abonnementsvorm aanbieden.

Activiteiten Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ
 1. Communicatieplatform binnen HA web
  Een centrale plek voor kennisuitwisseling, vragen stellen, documentbeheer en contact met de coördinator
 2.  Vakgerichte scholing
  Jaarlijkse scholingsagenda verzorgd door Doktersacademie Friesland
 3. Provinciale bijeenkomsten
  Met aansprekende gastsprekers en interactieve sessies over actuele (kwaliteits-)thema’s
 4. Intervisie
  Minimaal 15 uur aan de hand van een vastgestelde intervisiesystematiek
 
Startbijeenkomst 22 juni 2021

Werk je als POH-GGZ in Friesland? Dan nodigen we je van harte uit voor de online startbijeenkomst op dinsdag 22 juni van 19.00 tot 20.00 uur. We vertellen je dan meer over het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ en dagen je uit om alvast met ons te brainstormen over invulling, wensen en mogelijkheden. Meld je aan bij de coördinator van het netwerk, Lotus Evenhuis, via coordinatorpohggz@doktersdiensten.nl.

Achtergrondinformatie

In de Notitie over het Kwaliteitsnetwerk POH-GGZ Noord-Nederland lees je meer over de achtergrond, doelstellingen en invulling van het netwerk. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar coordinatorpohggz@doktersdiensten.nl