Tandarts

Naast ondersteuning voor huisartsen biedt Doktersdiensten ook ondersteuning aan tandartsen.

Wat wij betekenen voor tandartspraktijken

Nadat de tandarts de deur van zijn praktijk achter zich dichttrekt, is hulp voor patiënten soms nog hard nodig. Neem je als tandartspraktijk deel aan de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân (CTF), dan nemen zij deze zorg uit handen. Patiënten kunnen daar terecht voor spoedgevallen tijdens avond-, nacht- en weekenduren én feestdagen.

Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân

CTF dient als tandartsenpost van maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur en in de weekenden van vrijdag 12.00 uur tot en met maandagochtend 8.00 uur. Zij kunnen daarmee in gevallen van spoedeisende hulp adequaat handelen. Waar je misschien niet direct aan denkt, maar waar wel veel bij komt kijken, zijn de administratieve werkzaamheden. En dat nemen wij bij Doktersdiensten uit handen.

Administratieve afhandeling

Wij zijn een contractpartner van CTF. Wij organiseren de administratie van de (telefonische) triage van tandheelkundige zorgvraag, waarin de ernst van de klachten wordt beoordeeld door een verpleegkundige. De triage, het telefonisch te woord staan, wordt uitgevoerd door triagisten van Dokterswacht Friesland.

Vragen en contact

Wil je meer weten over wat wij voor tandartspraktijken kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.