Waarom via Doktersdiensten

Wat wij doen voor jou en jouw huisartsenpraktijk?

Wij zijn er om jou te ondersteunen als huisarts. Bij het runnen van een praktijk komt namelijk heel wat kijken. Daarom nemen onze praktijkmanagers je veel werk uit handen. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor de zaken omtrent het werkgeverschap en behoren ze tot een netwerk van praktijkmanagers waarin veel kennis wordt gedeeld. Dit biedt tal van voordelen voor jou en je huisartsenpraktijk. De belangrijkste elf vind je hieronder:

De 11 voordelen
 1. Ondersteuning voor de huisartsenpraktijk en het huisartsensamenwerkingsverband (HAS) in het zijn van een werkgever, zonder risico voor de huisarts.
 2. Werving en selectie van praktijkmanagers. Zo zorgen we dat jouw praktijk de meest geschikte praktijkmanager kan inschakelen. 
 3. Een online platform met scholing en kwaliteitsnetwerk voor de praktijkmanagers onderling (HA web), georganiseerd en gefinancierd door Doktersdiensten.
 4. Continuïteit bij ziekte of verlof van de praktijkmanagers. We zorgen dat er altijd een praktijkmanager voor je paraat staat.  
 5. Verbinding van de kennis en ervaring van praktijkmanagers voor projectvragen, zoals transitietrajecten, coöperatie ondersteuning en zorginnovatie.
 6. Scholingsaanbod voor praktijkmanagers, georganiseerd door Doktersacademie. Zowel online als scholing op locatie.
 7. We zijn altijd op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen van praktijkmanagement (vanuit de Landelijke Huisartsen Vereniging). Op basis hiervan vertalen wij de ontwikkelingen naar onze regio. 
 8. We zorgen voor samenwerking tussen praktijkmanagers in de regio’s/provincies, om bijvoorbeeld samen het accreditatie-proces efficiënter te laten verlopen.
 9. Ondersteuning van Dokterszorg bij kwalitatieve en bedrijfskundige vragen, waarbij Dokterszorg dient als kenniscentrum voor de praktijkmanager binnen de huisartsenpraktijk/HAS.  
 10. Netwerkfunctie voor inhoudelijke en sociale ondersteuning van collega praktijkmanagers en leidinggevende Doktersdiensten voor de functie als praktijkmanager binnen de huisartsenpraktijk/HAS.
 11. Een objectieve positionering van de praktijkmanager ten opzichte van partijen binnen bijvoorbeeld de HAS/HOED (Huisartsen onder één dak).