Scholing

Wij zijn er voor alle praktijkmanagers. Om hen zo goed mogelijk te ondersteunen, bieden we daarom ook scholing aan voor praktijkmanagers. Dit kan zijn in de vorm van een training, webinar of bijvoorbeeld nascholing. Deze scholing doen we binnen de regio en ons eigen netwerk. Zo helpen we niet alleen met persoonlijke ontwikkeling, maar zorgen we ook voor contact met het huisartsennetwerk en andere praktijkmanagers. Dit doen we twee keer per jaar en voor alle praktijkmanagers in de regio die belangstelling hebben! 


Wat bieden we aan?

Tijdens onze scholing brengen we praktijkmanagers in onze regio bij elkaar. Omdat zij vaak samen voor dezelfde uitdagingen staan, kunnen we van elkaar leren en elkaar versterken. Voorgaande scholingen stonden bijvoorbeeld in het teken van ‘Stress: doe er je voordeel mee’, ‘HRM in één dag’ en ‘Excellent onderhandelen’. Centraal staan dus ontwikkelingen in ons vakgebied, persoonlijke ontwikkelingen en het vergroten van vaardigheden. Onder andere de volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: wetgeving, samenwerking tussen de praktijken, financieel management en communicatie.


Voor wie is onze scholing?

Onze scholing is geschikt voor iedereen die werkzaam is als praktijkmanager binnen de regio. Vooraf maken we bekend welk onderwerp we behandelen en wat de kosten zijn. Zo kun jij afwegen of deelname interessant is voor jouw praktijkmanager. Praktijkmanagers die in dienst zijn bij Doktersdiensten zijn overigens altijd aanwezig. De kosten worden intern verrekend.

Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen voor het kwaliteitsnetwerk. Met dit abonnement kan jouw praktijkmanagers eventueel korting krijgen op het scholingsaanbod. 


Keuze voor het scholingsonderwerp

Binnen Doktersdiensten hebben we een scholingscommissie, bestaande uit enkele praktijkmanagers. Zij bereiden de scholing samen met de Doktersacademie voor. Dat doen ze door te inventariseren wat de behoeftes zijn vanuit het werkveld. Is er nog geen bestaande scholing beschikbaar? In dat geval stelt de commissie zelf een scholing samen of schakelen we hiervoor een partner in.

Wil je jouw praktijkmanager aanmelden voor scholing of graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.